DU kan forandre!

Hva kan du gjøre for å motvirke eller hjelpe til mot dyr i sirkus? Her kommer noen punkt:

- Skriv under på en underskriftskampanje her: http://www.sirkus.info/informasjon/underskriftskampanje/

- Kontakt sirkusene som bruker dyr:

Ta kontakt med dyresirkusene og be de slutte å bruke dyr, slik at alle kan nyte sirkus som det skal være ? kun med mennesker som har valgt å være der:

Cirkus Arnardo har brukt dyr i over 60 år. Kontakt de og forklar at folk flest vil fortsatt besøke de selv om de ikke bruker dyr som underholdning. Ring 48110001 / 48304450 eller send en e-post til cirkuspost@arnardo.no. 

Flere sirkus som bruker dyr:
merano@merano.no
zorba@online.no.
show@osmondo.no.
Husk å vær høflig og konkret.

- Fjern plakater som sirkusene henger opp.

Ta ned sirkusplakater med dyresirkus som henger på lyktestolper, trær etc. Plakatene er ulovlige å henge opp der, og kommunen kan anmelde sirkusene for å henge opp plakater på kommunal eiendom. Derfor er det helt lovlig å ta dem ned ? samtidig som du hindrer at sirkuset reklamerer for sin misbruk av dyr. 

- Kontakt myndighetene.
Ring eller send e-post til dine lokale politikere; be dem om å ikke gi sirkus med dyr plass i kommunen. Kontakt også politikere fra ditt hjemsted eller ditt parti som sitter på Stortinget og krev at de skal jobbe for et forbud mot å bruke dyr for underholdning. Kontakt Mattilsynet og be de inspisere sirkuset når det kommer til ditt hjemsted ? telefonnummer er 06040 og mail adresse erpostmottak@mattilsynet.no. Husk vær høflig. 

- Spre informasjon.

Del ut løpesedler når sirkus kommer til byen og snakk med folk som kommer på sirkus om hvordan dyrene blir trenet og hvordan det egentlig ser ut bak kulissene. Send en e-post til aktivistkoordinator@dyrsrettigheter.no for å bestille løpesedler som du kan dele ut enten alene eller sammen med andre. Husk å bestill i god tid før sirkusene kommer til byen. - Arranger en markering.

 Heng plakater fra NOAH rundt omkring på skolen, jobben osv. Du kan også laste ned pdf-filer av plakatene våre og printe ut og henge opp. ?Ja til sirkus uten dyr? og ?Makt gir ikke rett?.

Man kan arrangere en markering utenfor sirkus, hvor du i tillegg til til å dele ut løpesedler tar med plakater. Hvis du ønsker å arrangere en slik markering der du bor, ta kontakt på:aktivistkoordinator@dyrsrettigheter.no ? for materiell og råd. Kanskje må man søke tillatelse for å stå med plakater i din by. Løpesedelutdelinger kan man gjøre over hele landet uten å søke tillatelse. Husk at alle markeringer hvor NOAHs materiell brukes skal gå rolig og fredelig for seg.

- Hjelp til å dokumentere.

Ta også bilder og film når det er sirkus i byen. Både av demonstrasjonen og av dyrene. Vil du gjøre dette, så ta kontakt med oss og send dokumentasjon på mail til sirkus@dyrsrettigheter.no.

NOAH ønsker en så god oversikt som mulig over situasjonen for dyr i sirkus fra dag til dag. Derfor oppfordrer vi deg til også å bruke vår ?Sjekkliste for sirkus? til å dokumentere forholdene, og sende det inn til NOAH.

- Bruk stemmen din.

Arranger en filmfremvisning av ?Tvunget til å underholde? blant venner og kjente, på skolen eller andre steder. Bestill NOAHs sirkusfilm her. Snakk med alle du kjenner og be de kun gå på sirkus som ikke bruker dyr, det er flere nysirkus i Norge nå. I tillegg er det også utenlandske sirkus som turnerer i Norge.

Kilde: http://www.sirkus.info/hva-kan-du-gjoere/

 

Jeg har selv både hengt opp plakater, rivd ned plakater og send mail. GJØR DET DU OGSÅ!
 

Tumblr_lstdb0apoa1qeemr1o1_500_large

Det kan ta deg 1 min, eller 1 dag. Alt hva du selv gjør det til. Men uansett hva du gjør for å stoppe Sirkus med Dyr, så hjelper det! 
DU kan forandre, du kan hjelpe, du har sjansen,muligheten og makten til å hjelpe forsvarsløsedyr, så grip sjansen, og vis kjærlighet. 

 

 

2 kommentarer

Magdalena

10.okt.2011 kl.18:05

ååh, jeg hater sirkus med dyr!! :( stakars!

mywordsat

10.okt.2011 kl.18:24

Magdalena: ja det gjør jeg også ( som du sikkert har skjønt).. Det er sikkert mange som hater det, men man MÅ gjøre noe med det også.. Det er ingen vits i å hate eller mislike slike ting, og ikke gjøre noe med det..

Skriv en ny kommentar

mywordsat

mywordsat

15, Mosvik

Hei! Jeg er en jente på 15 år som på denne bloggen skriver om mine meninger og synspunkt.

Kategorier

Arkiv

hits