Hvil i fred

Enda en fæl sak jeg vil dele med dere. Syns egentlig det er forferdlig og poste sånne innlegg som dette, men på samme måte er det utrolig viktig at folk tar fatt i virkligheten..

På få måneder har seks katter forsvunnet i et lite nabolag på Raufoss. To av dem er senere blitt funnet med avskårne bakbein.

- Thelma var en så uvanlig snill og god katt. Hun var alltid klar for kos, og kom hjem for å sove inne hver eneste kveld, forteller matmor Tirill Nyberg. 
Hun fikk den to år gamle katten i fjor vår, da den ble omplassert fra et annet hjem. 

- Det tok henne to dager å finne seg til rette. Hun var vaksinert, og gikk aldri langt hjemmefra. Det var ingen som hadde noen grunn til å hate Thelma, sier Tirill.

Men en kveld i oktober kom plutselig ikke katten hennes hjem igjen.
- Det var rart, men jeg tenkte at hun kom morgenen etter. Da hun ikke satt utenfor da heller, så begynte jeg å bli redd. Jeg lette rundt i hele nabolaget til ut på kvelden, men det var ingen Thelma å se, forteller hun.Vakre Thelma! 

Da katten fortsatt ikke var å finne, satte Tirill inn en annonse i lokalavisa. Dagen etter kom telefonen hun hadde fryktet.
- En mann ringte og sa at han hadde funnet Thelma død. Jeg tenkte umiddelbart at hun var påkjørt, men det var jo så forferdelig mye verre enn det.

Et stykke unna nabolaget ligger et nedbrent hus som skal rives. Eieren skulle innom for å hente noen siste ting i et vedskjul der, da han kom over det sjokkerende synet.
Thelma hadde blitt mishandlet på det groveste. Det ene øyet var stukket ut, og bakbeina var skåret av. Katten var så ille tilredt av selv eieren ville slitt med å kjenne henne igjen.  

Men halsbåndet med navn og telefonnummer hadde hun fortsatt på seg.
Thelma er en av seks katter som har forsvunnet siden sommeren - i et nabolag med bare tolv hus. Også Heidi Cicilie Rønning har opplevd å miste katten sin.

- Min var en av de første som forsvant. Den har fortsatt ikke dukket opp igjen, men jeg er sikker på at den er død. Alle de seks kattene som har forsvunnet er husnære katter. De er kastrerte, vaksinerte og har ikke hatt noen grunn til å forsvinne, forteller hun.

Etter at drapet på Thelma ble kjent i lokalmiljøet, har de fått høre om enda en katt som kom hjem uten bakbein. - Den levde fortsatt, men hadde det så vondt at den måtte avlives.


Nå er naboene overbevist om at det er noen som jakter på kattene deres.

- Det er ikke dyr som jakter på katter her. En katt kan jo bli påkjørt eller rømme hjemmefra, men aldri i livet om det skjer med så mange på en gang. Her er det et eller flere syke mennesker som hater katter, eller bare liker å plage dem, sier Cecilie.

Flere av familiene i nabolaget har små barn, og Cecilie sier katteforsvinningene sprer frykt.
- Det er klart at folk er redde. Noen som er i stand til å gjøre ting som dette mot et uskyldig dyr, ja, de er ikke trygge å ha rundt barn heller.

Da lokalavisen Oppland Arbeiderblad først omtalte saken, oppfordret politiet folk i nabolaget til å anmelde saken:
- Jeg tenker automatisk på dyrevernloven. Hvis noen har opplevd å finne igjen katten sin skamfert på denne måten, så bør de kontakte oss, sa Politibetjent Bjørn Thyli, hos Vestre Toten lensmannskontor til avisen.

Rett etterpå troppet fire av kattefamiliene opp på lennsmannskontoret for å følge oppfordringen og anmelde saken.
- Vi reiste ned dit og håpet å få hjelp, men fikk bare beskjed om at de ikke hadde tid til forsvinningene, forteller Cecilie.

De reiste hjem med uforrettet sak, mens Tirill noen dager senere reiste ned for å anmelde sin sak på nytt.- Jeg var veldig opptatt av å få anmelde torturen av Thelma, og fikk til slutt lov til å gjøre det, forteller hun.

Saken ble ene uke senere henlagt, på grunn av manglende opplysninger om gjerningsmann.

- Henleggelsen handler ikke om at vi ikke tar denne typen sak alvorlig, men rett og slett om at det er svært liten sjanse for å oppklare dette. Gjerningstidspunktet er vagt, og det er også resten av informasjonene i saken, forteller politijurist Tom Gjestvang ved Vestoppland politidistrikt til VG Nett.

- Anmeld nye tilfeller

- Hadde vi hatt ubegrensede ressurser, så hadde vi etterforsket det lenger. Vi tar dyreplaging alvorlig, legger han til.
Gjestvang reagerer på informasjonen om at det skal være en rekke lignende saker, og oppfordrer igjen alle som har opplevd lignende overgrep mot dyrene sine om å anmelde:

- Om dette er et stort problem, og det er flere sammenhengende saker, så er det selvsagt muligheter for at saken gjenopptas. Men da er det viktig at folk informere politiet, og anmelder sakene så snart som mulig, sier han.

Hvil i fred, vakre, nydlige Thelma <3

Min mening:

Som alle andre mennesker med hjerter kan jeg  med hånden på hjertet si at jeg aldri i livet kan skjønne hvordan ett menneske kan være så stygt og ondskapsfult!
Og det politiet sier er bare en load of bullcrap!! " Vi tar dyremishandling på alvor", jeg har ikke komt over en eneste sak der en dyremishandler har blitt straffet eller at en politianmeldelse har blitt tatt på alvor.. 
Jeg tenker at: 
"Hvis ett menneske kan mishandle ett vakkert, uskyldig, forsvarsløst dyr på den måten, så kan han like lett gjøre det samme med ett annet menneske."

DERFOR syns jeg dyremishandling burde bli tatt mye mer alvorlig. Jeg blir flau av å være norsk..

Link: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10052786

Hvis noen syns det ene bildet blir litt for sterkt til å se, så råder jeg dere til å slutte å gå inn på bloggen min, for dette er ikke alltid en blogg for sol og kjærlighet, men det er heller ikke Verden vi lever i.

 

 

10 kommentarer

deveny

28.feb.2012 kl.16:40

Mitt hjerte blør....dette er jo bare ren ondskap. Orket ikke å lese hele innlegget, fordi det gjorde så vondt.....klemz Deveny :-)))

mywordsat

28.feb.2012 kl.16:59

deveny: Syns du burde lese hele innlegget.

28.feb.2012 kl.17:09

synes det er forferdelig hva folk gjør mot de stakkars kattene ! Min pus kom ikke hjem i går og jeg ble kjempe fortivlet, men dukket heldigvis opp idagtidlig !

Men det ene bilde av katten der den er skadet kunne du spart deg for å legge ut ??

mywordsat

28.feb.2012 kl.17:20

skjønner hvordan DEN følelsen er.. Bra at pusen din kom hjem da :)

Hvis du tenker på det nest siste bildet jeg la ut, så kan jeg være enig i at det er ett groteskt bilde. Men det ligger på Dagbladet og kanskje det får folk til å innse hvor ille det er ?

Vilde

28.feb.2012 kl.17:35

Huff! Helt forferdelig og sykt dårlig gjort! :(

Cyan

28.feb.2012 kl.18:07

KNURR!!! grusomt, respektløst og rein ondskap! leste den artikkelen i dag morges og kjente tårene pressa på og klumpen i halsen vokse sammen med sinne mitt. jeg hadde nok som en kamerat av meg sa, fått en fengselsstraff dersom jeg hadde fått tak i den eller de som bedriver slike handlinger. sjuke folk som ikke burde få gått i friheten!!!

soldasfreedom

28.feb.2012 kl.21:46

Kondolerer, fælt å miste et kjæledyr :(

Hadde satt pris om du hadde lest mitt siste innlegg, er en sann historie.

mywordsat

29.feb.2012 kl.00:57

soldasfreedom: Jeg hadde satt pris på om du faktisk hadde lest innlegget før du kommenterer!

mywordsat

29.feb.2012 kl.00:58

Cyan: Ja, helt enig.. Jeg hadde nok fått minst livsstraff hvis jeg hadde fått tak i menneskene som gjør sånne fæle ting mot dyr..

Ann Cathrin

07.mar.2012 kl.14:03

å, herregud, helt forferdelig :'(

Skriv en ny kommentar

mywordsat

mywordsat

16, Røyken

Hei! Jeg er en jente på 16 år. Denne bloggen handler for det meste om mine meningen og synspunker. Det blir også oppdateringer på forskjellige saker ang. dyr og dyr's rettigheter.

Kategorier

Arkiv

hits