CHIP KATTEN DIN

Du tenker kanskje at det ikke er så viktig, men den dagen du sitter på kjøkkenet og gråter fordi din kjære katt har vært borte i en uke, da er det viktig.

Chippen er utrolig liten og settes inn under huden i nakken til katten, så det blir ikke smertefult i det hele tatt, du kan se på det som en veldig liten innvendig øredobb som fort til skytt inn. Hos de fleste dyrebutikker med dyrevetrinærer kan du få chippet katten/hunden.Det fins flere grunner til at man skal chippe katten sin ( hunden og for den sagst skyld).

1.  Hvis noen kjører på katten din eller finner den død, kan de ta den med til dyrevetrinæren. Dyrevetrinæren søker etter chippen i nakken og når hun finner den kan hun se på nr. hvem som eier katten. Så istedet for at du skal gå i flere uker eller år å lure på hva som skjedde med katten din, så får du vite det. Pluss du får sjansen til å se kjæledyret din en siste gang og ta ett ordentlig farvel.

2. Hvis katten din " går seg bort" så kan den som finner katten levere den til dyrevetrinæren og du får tilbake katten din.
3. Om du ikke chipper katten din kan noen ta til seg katten din som sin egen. Uten chip kan ingen vite om noen eier katten eller ikke ( selv om det er ganske enkelt å se med tanke på velstand) 

Det som er veldig bra er at chippen kan bli brukt til mer enn bare sikkerhet. Hvis du skal skaffe deg katteluke kan du skaffe deg en luke som kun slipper inn DIN katt. Den leser av mikrochippen i nakken og slipper ikke inn andre katter. Jeg har en sånn luke selv ( pris. ca 2000 kr.) og den funker utrolig bra!

Jeg leste nettopp at det kan bli sånn at hvis du ikke mikrochipper katten din kan du risikere å måtte betale 1.500 kr i "bot".

Hvis du vil lese mer om akuratt det: http://www.nettavisen.no/nyheter/article2697826.ece.

Pris: Utifra det jeg har lest står prisen på mikrochip mellom 300 og 600 kroner.

 Du må heller ikke tro at det å sette på  halsbånd på katten din erstatter en chip!!

7 kommentarer

lizziepia

06.mar.2012 kl.20:35

Lillepusen min er chippet og har sånn fin dør :) i tillegg er hun sterilisert og har alle vaksinene :) skal man ha katt så skal man ta vare på dem!

mywordsat

06.mar.2012 kl.20:36

lizziepia: Så bra! Helt enig!! Det skal faktisk koste litt å ha kjæledyr!

♥mmio - legg meg til.

06.mar.2012 kl.20:52

Har chippa alle dyrene mine heldigvis.. hadde blitt så lei meg om en av de hadde blitt borte, og jeg ikke har anelse om hva som har skjedd!

frozensoap

06.mar.2012 kl.22:25

Alle kattene mine har chip selv om de er innekatter, bare sånn for sikkerhets skyld. :)

Daniela Pedersen

07.mar.2012 kl.00:45

Chippet pus her å!

Winnie og Noma

07.mar.2012 kl.18:53

Chip på mine katter kostet 700,-.

Dette gjorde jeg på voksne hannkatter og da er huden blitt så seig at dyrlegen slet med å få inn nålspissen. Det ble derfor ganske smertefullt for dem, men gikk jo heldigvis fort over. :)

Blandingsbikkja er chippet og NOXregistrert. ;)

mywordsat

07.mar.2012 kl.20:05

Winnie og Noma: Uff, jeg skjønner at det sikkert gjorde litt vondt. Med min katt gikk det fort og smertefritt.

Men jeg tror det er best å chippe kattene sine mens de enda er små :)

Skriv en ny kommentar

mywordsat

mywordsat

16, Røyken

Hei! Jeg er en jente på 16 år. Denne bloggen handler for det meste om mine meningen og synspunker. Det blir også oppdateringer på forskjellige saker ang. dyr og dyr's rettigheter.

Kategorier

Arkiv

hits