Produkter som er testet på dyr

Nå har jeg sittet i timesvis å lest over listen med produkter som er testet på dyr, lagret bilder og laget noen kollasjer for dere. Og nå vet jeg iallefall om en del produkter jeg har hjemme som jeg skal kaste!
Dette er en liten del av produkter som er testet på dyr og under finner du listen med alle produktene: 

Link: http://www.dyrevern.no/kampanjer/dyretesting/testet_pa_dyr

Så legger jeg ved ett bilde som dere antagligvis egentlig ikke vil se:

 Make animal testing history!

13 kommentarer

ginavk

29.feb.2012 kl.17:21

Det er fært at dyr blir brukt som prøvekaniner! Burde vært forbudt.

annika12

29.feb.2012 kl.17:23

Utroligt trist å se folk bruke dyr til etterforskning.. Men eh.. er Munnskyll å Binn testet på dyr??

Julie Bigseth

29.feb.2012 kl.17:30

Trist, men sant. Men så er nesten all form for kosmetikk testet på rotter osv, det er jo en av de få muligheten de har til å finne ut om et produkt er farlig/allergifremkallende og lignende..

mywordsat

29.feb.2012 kl.17:31

annika12: ja, det er nok det..

mywordsat

29.feb.2012 kl.17:33

Julie Bigseth: Ikke egentlig.. " Det finnes mange alternativer til dyreforsøk. Virkningen av veldig mange stoffer er allerede kjent, og desssuten finnes det mange tester som erstatter dyreforsøk.

- Cellekulturer. Menneskeceller kan dyrkes i reagensrør og brukes for å teste virkninger av kjemikalier. Det er også vanlig å dyrke flere celletyper sammen i vevs- eller organkulturer.

- Datamodeller. Flere avanserte datamodeller har blitt utviklet for å forutse skadeligheten i kjemikalier. Datamodellene samler detaljert kjemisk kunnskap om kjente stoffer for å forutse skadeeffektene av nye stoffer eller kombinasjoner av stoffer.1

- Utprøving på frivillige. Dette gir ofte sikrere resultater enn testing på dyr. Eksempel: frivillige lar seg teste for irritanter som man vet ikke er skadelige. Testsubstansene festes på et slags plaster, som plasseres på huden.2

- Utprøving på laverestående organismer. Organismer slik som bakterier, alger, sopp og planter føler ikke smerte slik som virveldyr og blir derfor brukt i alternative tester. På denne måten kan man blant annet teste om substanser skader celler som utsettes for lys. "

Bare for å nevne noen få.
Uff...

Kan jeg vær så snill få kommentar tilbake ?

Da får du en tilbake :-)

-EmmaNailit

malin

29.feb.2012 kl.17:39

Jeg er helt imot produkter som er testet på dyr, og nå skal jeg aldri mere kjøpe de produktene i hvertfall.

Kjempefin blogg! :- D

Coldasstone,blogg.no

29.feb.2012 kl.17:45

E jo heilt sykt at det i det heile tatt blir testa på dyr!

Lina

29.feb.2012 kl.17:58

Forferdelig :( Jeg kjøper aldri sminke som er testet på dyr.
Tusen takk for at du skriver om dette!

Klem fra Lizbethosnes.com - Behind the scenes.. Her skriver jeg mange innlegg daglig om min glade hverdag med mote, skjønnhet, shopping, vennskap, tanker, meninger, bloggtips, bokomtaler - og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Min blogg er min terapi, min hobby og min lidenskap. Lizbethosnes.com!

Renate Strøm

29.feb.2012 kl.18:53

Off så tragisk, kjenne jeg blir så sint!

sivish

29.feb.2012 kl.19:10

Fin blogg du har! Mye sterke bilder, men det er det som er virkeligheten.. Dessverre er det en del folk som er helt skutt i hue som misshandler dyr. Forferdelig at de må bruke dyr, som også har følelser og lever ett liv, til å teste produkter.. Dyr er like mye verdt som mennesker, og de fortjener å leve et godt liv<3

Julie Bigseth

29.feb.2012 kl.20:40

ja det er sant, og det er jeg fult klar over. Men slike ting koster mye mer, og det er veldig synd... For hadde det vært motsatt hadde jo ingen brukt dyr som forsøkskaniner...

Skriv en ny kommentar

mywordsat

mywordsat

16, Røyken

Hei! Jeg er en jente på 16 år. Denne bloggen handler for det meste om mine meningen og synspunker. Det blir også oppdateringer på forskjellige saker ang. dyr og dyr's rettigheter.

Kategorier

Arkiv

hits