Straffen for å mishandle og drepe 3 valper;

En venneslamann fikk nylig 5000 kroner i bot for grov dyremishandling av tre valper. IfølgeFedrelandsvennen skal mannen ha brukt en hammer for å avlive dem. 

Et forferdelig syn møtte jegerlaget som fant valpene i begynnelsen av oktober. Valpene ble funnet ved et grustak i Vennesla, tydelig preget av torturen de hadde blitt utsatt for. I tillegg hadde flere flere dyr forsynt seg av kadaverne.

- Det er det mest grusomme jeg har sett. Jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal ordlegge meg, sier Torhild Røsand til avisen.
Dagbladet har valgt å ikke publisere flere av bildene i saken på grunn av det støtende innholdet.

Ikke gravlagt

Venneslamannen hevdet overfor politet at han hadde avlivet hundene på en human måte og gravlagt dem. Dette stemmer dårlig overens med synet som møtte jegerlaget.

Ifølge politiadvokat ved Agder politidistrikt, Eirik Ramsland, bøtelegges mannen for brudd på dyrevelferdslovens paragraf om avlivning.

- Mannen er bøtelagt for å ha avlivet dyr på en dyrevelferdsmessig uforsvarlig måte. I tillegg bøtelegges han for å ha begravet valpene uforsvarlig, sier han.

Han påpeker også at valper på mer enn åtte dager ikke kan avlives med slag mot hjernen som gir umiddelbart bevissthetstap.

Flere ville hjelpe

Funnet vakte sterke reaksjoner i Vennslaområdet og flere meldte seg for å hjelpe anmelder Røsand i saken. Blant dem var advokat Hanne-Eva Müller. Hun ville kostnadsfritt stå i spissen for en privat straffesak dersom påtalemyndigheten henla saken.

- Jeg er forbløffet over at ikke flere fremmer dyrevernsaker som private straffesaker. Jeg har ikke registrert private straffesaker vedrørende dyrevern generelt sett og mener dette burde vurderes mer, fortalte hun til avisen.

Derfor er både Røsand og Müller fornøyde med resultatet i saken.

- Det viktigte var at saken ikke måtte gå upåaktet hen, eller at saken skulle bli henlagt. Nå er det reagert med en bot. Når det gjelder botens størrelse, så er ikke bøtelagte bemidlet, og det er det tatt hensyn til. Dermed anser jeg denne saken som avsluttet for min del, sier advokat Müller.

LINK http://www.dagbladet.no/2012/01/18/nyheter/dyremishandling/innenriks/19850640/

 

Hva syns du er passende straff for en slik handling?

9 kommentarer

Cathrine Flåtten

21.mar.2012 kl.17:17

samme torturen tilbake... fortjener faen meg å få skjært av seg ballene sine uten bedøvelse med en rusten gammel kniv... blir så sint og lei meg!!! :(

mylife

21.mar.2012 kl.17:23

Hvordan Norge behandler dyremisshandlingsaker gjør meg virkelig sint!! Siden tortur ikke er lov i norge (vet ikke om jeg skal si heldigvis eller uheldigvis i slike situasjoner..) så er passende straff fengsel, bot og fratatt retten til å eie dyr.

cathrinereier

21.mar.2012 kl.17:26

Uff, herrregud..:o

Ida Kristine Johannesen

21.mar.2012 kl.18:05

Uff det der har jeg sett før. Fatter ikke at folk kan gjøre slikt! Livsvarig fengsel, bot og fratatt rett til å ha dyr, ikke bare i Norge, men i hele Europa. Leste nemlig en annen sak hvor en som mishandlet dyrene sine, mistet retten til å eie dyr i Norge, så han dro til Sverige å skaffet seg nye dyr...Ingen dyr fortjener en sånn død! :(

CAROLINE SOLLI ♡

21.mar.2012 kl.18:52

=(

mywordsat

21.mar.2012 kl.19:50

Ida Kristine Johannesen: Ja, helt helt enig! har skrevet ett innlegg om den saken for lenge siden, helt sinnsykt at man kan flytte noen km vekk også dermed ha rett på dyr igjen.

Ida Kristine Johannesen

21.mar.2012 kl.20:04

Elsker headeren din forresten! Er det du som har lagd den? Veldig fin :)

mywordsat

21.mar.2012 kl.20:57

Ida Kristine Johannesen: Tusen takk! :)) jepp, lagde den selv!

Eilen - musikk, foto & sitater

21.mar.2012 kl.22:04

Åh. fy fader! Kunne fått samme straffen..

Skriv en ny kommentar

mywordsat

mywordsat

16, Røyken

Hei! Jeg er en jente på 16 år. Denne bloggen handler for det meste om mine meningen og synspunker. Det blir også oppdateringer på forskjellige saker ang. dyr og dyr's rettigheter.

Kategorier

Arkiv

hits