Hellas har innført forbud mot sirkusdyr

Hellas er nå det andre landet i Europa som forbyr alle dyr på sirkus. Flere andre land har forbud mot ville dyr. Men hva skjer politisk med saken i Norge?
Først ute var Bosnia og Herzegovina. Østerrike og Kroatia har et forbud mot ville dyr, og flere Europeiske land inkludert Portugal og Danmark har planer om å forby eller fase ut bruken av dyr på sirkus.
Bolivia var det første landet til å forby alle dyr til bruk i sirkus, og i februar 2011 gikk NOAHs samarbeidspartnere ADI (Animal Defenders International) inn og omplasserte alle dyrene til reservater. Blant annet 29 løver, flere primater og hester.

Hva med Norge?
Mattilsynet foreslo for nesten to år siden et forbud mot flere dyr, inkludert elefanter. Det var også foreslått en unødvendig overgangstid på fem år. Dette ble sendt videre til Lars Peder Brekk og Landbruksdepartementet. Men ennå har ingenting skjedd i saken.

Landbruksdepartementet har hatt mer enn god nok tid på seg i forhold til denne saken, og vi håper de kommer til en avgjørelse nå slik at dyrene skal slippe å lide i flere år til på norske sirkus.

Hva kan du gjøre?
Send landbruksminister Lars Peder Brekk en høflig og saklig e-post om dette på: 
lars-peder.brekk@lmd.dep.no
Send gjerne kopi av eventuelle svar til sirkus@dyrsrettigheter.no.

Kontakt også Landbruksdepartementet på postmottak@lmd.dep.no og be de vennlig om å gjøre seg ferdig med denne saken for dyrens skyld.

7 kommentarer

Mia

18.mar.2012 kl.19:08

Trudde det hadde blitt forbutt med dyr på sirkus her i landet alt jeg :)

...-☆fullstendigkaos☆-...

18.mar.2012 kl.19:13

Kjempegod fremgang! Liker ikke at de benytter dyr på den måten, for det er jo ingen av dyra som har blitt spurt og sagt ja til å opptre!

Dyr er levende vesener akkurat som mennesker! Håper at hele verden en gang kan bli dyrefritt-sirkus!

Godt innlegg, god sak!

mywordsat

18.mar.2012 kl.19:13

Mia: hvor har du det fra?

ida kristin

18.mar.2012 kl.19:17

har et katte bilde på bloggen ,tunga på nesen :) <3 og tunga på haka :)

mywordsat

18.mar.2012 kl.19:25

ida kristin: ?

andrea pemmer

18.mar.2012 kl.20:15

Hpoer vi virkelig får vekk dyr fra sirkus.. dyr hører hjemme i det fri!
så bra! :)

Skriv en ny kommentar

mywordsat

mywordsat

16, Røyken

Hei! Jeg er en jente på 16 år. Denne bloggen handler for det meste om mine meningen og synspunker. Det blir også oppdateringer på forskjellige saker ang. dyr og dyr's rettigheter.

Kategorier

Arkiv

hits