Politiet kjørte over katt for å avlive den

Da Tønsberg-politiet måtte avlive en skadet katt i veibanen, valgte de å kjøre over den med patruljebilen.
Katten det gjelder endte sine dager på Valløveien i Tønsberg lørdag formiddag. Forbipasserende bilister oppdaget dyret liggende med brukket rygg i veikanten, og tilkalte politiet.
- Jeg sto fem meter unna. En politimann dirigerte, mens den andre kjørte over. Men katten spratt jo opp igjen og døde ikke. Da snudde jeg meg og gikk, sier postmann og øyenvitne Ivar Toms.

Toms mener avlivningsmetoden kvalifiserer til dyreplageri. Han regnet med at politiet ville ta med seg katten til en veterinær, slik at den kunne bli avlivet på vanlig måte.
Så enkelt var det imidlertid ikke, ifølge operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt.
- Eieren ba om at politiet tok livet av den på stedet, men vi kunne ikke bruke skytevåpen der. Katten var aggressiv, så den var ikke lett å ta i heller. Folk fikk beskjed om å trekke tilbake. De kjørte vi over den to ganger, så var den død, sier Aronsen   

Aronsens kollega Johs Nysæter opplyser til VG Nett at politiet har fått et par reaksjoner på hendelsen, men at de på ingen måte er blitt nedringt.
- Vi fikk noen henvendelser, men har fått ro rundt det. Norsk politi er ikke noe antidyre-politi. Her er det nok tatt en vurdering av de som var der i samråd med operasjonslederen, sier Nysæter.
Link: 
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10061776


Min mening:
Politiet skal være kvalifisert til å håndtere det meste. Og når de ikke en gang klarer å håndtere en "agressiv katt", så burde de ikke ha det yrket.
Uansett om eieren ba politiet om å drepe katten på stedet, så har de makt nok til å si " nei, denne katten skal avlives ordentlig", som regel har det andre folk sier til politiet lite mening.
De tok verken hensyn til folkene rundt eller til selve katten, de burde ha vett nok til å forstå at det å kjøre over katten ikke var nok til å drepe den og at det ville bli veldig smertefult. 


10 kommentarer

Caroline Tomlinson Payne ~

19.05.2012 kl.21:09

Fysøren, det er det dummeste jeg noen sinne har hørt. Den burde bli avlivet på en normal måte!!

mylife

19.05.2012 kl.21:15

Herregud! Til og med jeg klarer å håndtere en aggresiv katt, så hvor vanskelig kan det være fr 2 politimenn? Nei, dette var virkelig ikke måten å gjøre det på. Stakkars katt.

Jeg kan skjønne eieren, at den i panikk og sorg ville at katten skulle dø fortest mulig, og ikke tenkte grundig nok igjennom det h*n sa - men politiet burde sagt nei...

Vågenjentene-

19.05.2012 kl.21:22

Det er det dommeste jeg noen gang har lest !

Komentere bloggen vår?

camilovestvdandspn

19.05.2012 kl.23:35

Dette er jo helt sykt.

Malinoglivetmitt

19.05.2012 kl.23:47

Jeg hater og høre slikt!!!!!!!! Begyndte nesten og gråte når jeg tenkte på kattens smerter!!! :(

GabBs

19.05.2012 kl.23:49

HÆ!!!

20.05.2012 kl.10:04

Uff, desverre er det noen som ikke bruker hode før de gjør ting. Det de gjorde var både respektløst og dyreplageri. Katten har rett til å sovne inn på en mest behagelig måte. Men jeg må

si at det skuffer meg når politimenn gjør sånt. De skal jo følge loven, ikke plage dya.

Jeanett

27.05.2012 kl.00:04

Er det mulig ?

Way

04.06.2012 kl.09:45

Hva i alle, er det sant!!!!!

J13

16.06.2012 kl.20:25

Herregud, nå ble jeg sjokkert!!! At voksne folk kan være så sjukke i huet. Dette er grunnen til at man ikke skal ha mer respekt for eldre enn de som yngre!! Helt enig i det du sier og får nesten gråten i halsen av frustasjon siden katten måtte dø på en slik jævla måte og at mennesker er så dumme og jævlige!

Kan jeg ta og bruke noen av sirkusbildene dine til å oppfordre folk til å IKKE dra på sirkus? http://mywordsat.blogg.no/1332097061_livet_som_sirkusdyr.html

Skriv en ny kommentar

mywordsat

mywordsat

16, Røyken

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Mywordsat.blogg.no Hei! Jeg er en jente på 16 år. Denne bloggen handler for det meste om mine meningen og synspunker. Det blir også oppdateringer på forskjellige saker ang. dyr og dyr's rettigheter.

Kategorier

Arkiv

hits